PETA NEDJELJA KROZ GODINU (07. 02. 2016. god.)______          

  1. Danas (07. 02. 2016. god.) u 12 sati počinje Bugojanski karneval.

  2. Iduće nedjelje svete mise su u redovito vrijeme i u crkvi i na filijalama. U iduću nedjelju (14. 02.) prva je korizmena nedjelja (tzv. Čista zbog čiste srijede). Također je spomendan sv. Valentina, dan je zaljubljenih i svima onima koji su zaljubljeni ili koji se zaljubljuju neka im je unaprijed sretan, lijep i blagoslovljen taj dan.

  3. U utorak (u 15:38 sati) je mijena pa je iduća nedjelja mlada nedjelja. Iduće nedjelja na kraju pučke sv. mise bit će blagoslov sa Presvetim Oltarskim Sakramentom a iza iza pučke sv. mise bit će Skupština Franjevačkog svjetovnog reda.

  4. U srijedu je Pepelnica – Čista srijeda, post i nemrs su zapovjedni. Pod večernjom svetom misom bit će blagoslov pepela i obred pepeljanje, to je  početak korizme.  Pozivamo vas da dođete u što većem broju na svetu misu. U srijedu kalendarski pada također blaženi Alojzije Stepinac, biskup i mučenik.

  5. U četvrtak je spomendan Gospe Lurdske. Na Gospu Lurdsku je dan bolesnika. Preporučujemo da vas što veći broj dođe na svetu misu, posebno oni koji imaju bilo kakve zdravstvene probleme. Molit ćemo za bolesne osobe, za medicinsko osoblje i za osobe koje se brinu za bolesnike. Od 17:30 sati molit ćemo Gospinu krunicu i molitve po zagovoru Gospe Lurdske.

  6. U petak počinje put križa u 17:30 sati. Od 17 sati imate prigodu za svetu ispovijed.

  7. 05.03. 2016. god. (subota) u Uskoplje će biti tečaj priprave za brak za sve župe našeg bugojanskog dekanata. Svi oni koji se planiraju vjenčati ove ili iduće godine trebaju imati potvrdu o završenom tečaju priprave za brak, gdje god se budu vjenčavali trebaju svećeniku dati tu potvrdu. Prijavite se u župni ured da znamo koliko će vas biti na tečaju za brak i da javimo domaćinu župniku u  župi Uskoplje. Sudjelovanje po osobi je 20 KM. 

  8. Srednja škola Uskoplje i učenici iz dramske sekcije iz naših odjela imat će,  povodom Valentinova, u Hrvatskom domu u Bugojnu (12. 02. 2016. god; u petak u 18 sati) školsku priredbu sa predstavom «Mi nismo anđeli». 

  9. Umrli su: 1. Alojzija – Vlasta Rajić rođ. Kalčić, u 85 godini života. Umrla je iznenadnom smrću. 2. Emilija Vojnović rođ. Glavaš, u 86 godini života. Obe su pokopane u groblju Čipuljić, u Bugojnu. 3. Umro je u Austriji Frano Lozić – Dole, u 58 godini života. Sahrana će biti u utorak, u  15 sati, u groblju Čaušlije.       Pokoj vječni … Počivali u miru…

© 2016-2020 Župa Bugojno
Design by Marko