U našoj župi vjernici su se pripremali za Uskrs u Velikom tjednu tako što su dolazili na svete mise u Vazmenom trodnevlju.

Na Veliki četvrak sveta misa je bila u 18 sati.

Na dan Isusove posljednje večere ustanovljeni su: sveta misa, sveta pričest i svećenički red.

Na Veliki petak obredi su bili također u 18 sati. Naime, Veliki petak je jedini dan u kalendarskoj godini kada nema i ne može biti sveta misa. Pod obredima na Veliki petak bila je služba čitanja gdje se pjevala Muka, nakon toga bilo je ljubljenje križa, te sveta pričest. Na kraju obreda Velikog petka otkriven je Isusov grob kojeg su naši mladi iz Frame (Franjevačke mladeži) čuvali do ponoći.

Na Veliku subotu sveta misa Uskrsnog  bdijenja bila je u 19:30 sati.  Na početku se blagoslovio oganj, zatim se unijela svijeća u crkvu i otpjevan je Hvalospjev Uskrsnoj svijeći,  poslije toga je bila služba riječi te krsna služba i nastavljeno je euharistijskom službom.

U nedjelju na dan Uskrsa svete mise  u crkvi su bile u 9 sati, zatim pučka sveta misa u 11 sati, koja je bila dobro posjećena, i večernja sveta misa. Na sam dan Uskrsa bila su 3 kršenja i jedno vjenčanje. Na filijalama su svete mise bile u 10 sati u Bristovima, u 13 sati  u Drvetinama i u  14 sati u Donjem Vakufu.

Slike možete vidjeti ovdje.

Slike možete vidjeti ovdje.

Slike možete vidjeti ovdje.

Slike možete vidjeti ovdje.

© 2016-2020 Župa Bugojno
Design by Marko