Zagreb, 13. travanj 2016.
Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu

Svečanu Misu će predvoditi kardinal Bozanić u zajedništvu s biskupima iz Hrvatske i BiH
Program boravka tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Godine milosrđa, u Hrvatskoj počinje u srijedu 13. travnja 2016. u zagrebačkoj katedrali gdje svečani doček i liturgiju u 17 sati predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Misnim slavljem u 19 sati predsjeda sisački biskup Vlado Košić, a molitveno bdjenje i mogućnost ispovijedi su do ponoći.

U četvrtak 14. travnja tijelo sv. Leopolda bit će cijeloga dana izloženo vjernicima na štovanje u katedrali. U 19 sati svečanu Misu će predvoditi kardinal Bozanić u zajedništvu s biskupima iz Hrvatske i BiH i provincijalima redovničkih zajednica. Nakon mise je svečani ispraćaj i odlazak tijela u crkvu Sv. Leopolda u zagrebačkoj Dubravi, gdje nakon svečanog dočeka slijedi bdjenje i mogućnost ispovijedi do ponoći.

U petak 15. travnja Misa je u 7.30 sati, a svečevo tijelo cijeli dan bit će izloženo na štovanje vjernicima i hodočasnicima. Misno slavlje je i u 11 sati. Svečanu Misu u 19 sati predvodi dubrovački biskup Mate Uzinić, predsjednik Vijeća HBK za posvećeni život i družbe apostolskog života.

U subotu 16. travnja Mise su u 7.30 i 19 sati, a svečanu u 11 sati, na kojoj će se okupiti i hodočasnici s Krka, predvodi krčki biskup Ivica Petanjak.

U nedjelju 17. travnja Mise su po nedjeljnom rasporedu: u 7.30 sati i 9 sati; u 11 sati Misu predvodi kotorski biskup Ilija Janjić; Misu u 19 sati predvodi nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

U sve dane svećenici će biti na raspolaganju za ispovijed.

U ponedjeljak 18. travnja nakon Mise u 7.30 sati slijedi oproštaj vjernika i odlazak tijela svetoga kapucinskog ispovjednika u Sloveniju u 9 sati.
Oko 11.30 sati u kapucinskoj crkvi Sv. Stjepana svečanim dočekom predsjeda: ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore. Tijelo sv. Leopolda će zatim oko 17 sati nastaviti put za Padovu.

Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića ovih dana aktivirala je telefonski broj 092 345 5115 na kojemu je moguće dobiti sve relevantne informacije o dolasku i boravku tijela sv. Leopolda u Zagrebu.

Preuzeto sa Katoličke tiskovne agencije. 

© 2016-2020 Župa Bugojno
Design by Marko