Dana 16 listopada nepoznate osobe razbile su jedno staklo na ulaznim vratima na gradskom katoličkom groblju. Tada su pronađeni predmeti (kamenje) kojim je počinjen taj vandalski čin. Djelatnici policije bili su na uviđaju ali, nažalost, baš nikakvu informaciju od policije o počiniteljima nismo do danas dobili.

Željeli smo ne uznemiravati naše župljanke i župljane ali u subotu (14. 11. 2015. god.) fra Nikica je trebao obavljati neke poslove u filijalnoj crkvi u Drvetinama i našao je razbijen prozor na crkvi. Pozvana je policija i djelatnici policije učinili su uviđaj. Također je pronađeno kamenje kojim je to učinjenjo. Dodano 17. 11. 2015. god. Nakon tri dana počinitelj vandalskog čina u crkvi u Drvetinama pronađen je zahvaljujući djelatnicima policije iz Bugojna.

Danas su neki vandali gađali jajima crkvu u Donjem Vakufu i nije pričinjena neka materijalna šteta ali su tim činom povrijeđeni vjerski osjećaji naših vjernika i u Bugojnu i u Donjem Vakufu.

Nadamo se da će djelatnici policije u Bugojnu i Donjem Vakufu što prije naći počinitelje tih vandalskih nedjela i da će odgovarati zbog toga.

Slike možete vidjeti ovdje.

© 2016-2020 Župa Bugojno
Design by Marko