Proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškoga

 

Spomen preminuća sv. Oca Franje i samu svetkovinu proslavili smo 3. i 4. listopada ove godine. U zajedništvu s braćom franjevcima, sestrama franjevkama, braćom i sestrama OFS-a, članovima župskog zbora i vjernim pukom, svečano smo ušli u proslavu naše svetkovine. Misu bdijenja naša braća svećenici fra Ivan Pilić, župnik i fra Juro Šekerija, župni vikar, slavili su za pokojne članove franjevačkog reda, osobito nedavno preminulog brata fra Hrvoja Radića. Slijedilo je promišljanje o posljednjim danima ovozemnog života sv.Franje i njegovom preminuću.

Sam obred preminuća sv.Franje predvodili su braća franjevci, a članovi župskog zbora pjesmom su dali svečani ton samom događaju. Činilo se da je upravo sv. Franjo želio ovakvo slavlje u trenutku svoga prelaska u nebesku slavu.

 

Zahvalni što se možemo zvati braćom i sestrama i što to uistinu jesmo, samu svetkovinu proslavili smo euharistijskim slavljem vjernim pukom, štovateljima sv. Franje, užupskoj crkvi u 10 i 18 sati. Braćafranjevci i sestre franjevke u Bugojnu, radost bratskog franjevačkog zajedništva dijelili su i za stolom gdje su u skromnosti ali svečano blagovali, te riječju i pjesmom obilježili svetkovinu. U ozračju toga zajedništva, kažemo: Hvaljen budi Gospodine moj po braći i sestrama koji slijede malenoga brata Franju živeći evanđelje Gospodina našega Isusa Krista

© 2016-2020 Župa Bugojno
Design by Marko