U ponedjeljak 13. lipnja 2016. godine proslavljen je nebeski zaštitnik naše župe sv. Ante Padovanski. Za proslavu patrona naši vjernici su se pripremali trodnevnicama od petka do nedjelje, trodnevnicu je  predvodio fra Zoran Vuković, župni vikar iz župe Kiseljak. Kroz trodnevnicu crkva je bila prilično puna.

Na sam dan patrona svetog Ante svete mise su bile, u 7 sati tiha misa za  domaćice, svete mise u 9 i 11 sati (centralno misno slavlje) predvodio je fra Josip Tomas,  župnik iz Novog Šehera kod Žepča. Fra Josip je veoma nadahnuto propovijedao i vjerujemo da je svatko od prisutnih od njegove propovijedi pronašao za svoju dušu i srce. Na svetoj misi u 11 sati bili su svećenici iz susjednih župa  i vlč. Pavo Šekerija. Na svetoj misi bili su: osim domaćih župljana, naši raseljeni župljani koji rado dođu za velike svetkovine, hodočasnici iz susjednih župa, iz župe Bila kod Livna i također je bilo hodočasnika iz daleke Australije.

Bila je također i večernja sveta misa pod kojom je bio blagoslov djece, mnogo djece je bilo također iz  susjednih župa.

Poslije pučke svete mise ispred crkve nastavilo se s druženjem,  uz svirku, pjesmu i kolo u kojem su zaigrali, uz sve ostale, i naši najmlađi  koji su bili obučeni u narodne nošnje. Također nakon svete mise veterani i dragovoljci Domovinskog rata HVO – HB Bugojno upriličili su podjelu  fišpaprikaša i čorbanca za sve one koji su se htjeli okrijepiti.

 

Slike možete vidjeti ovdje.

© 2016-2020 Župa Bugojno
Design by Marko