U crkvi Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu bilo je u nedjelju, 4. lipnja 2017. pod misom u 18 sati primanje novih članova u FRAMU i obnova obećanja na godinu dana.
Misu je predvodio i propovijedao nacionalni duhovni asistent Frame BiH fra Domagoj Šimić, a pjevanje bend Trinitas iz župe Novi Travnik, predvođen vlč. Andrejem Lukanovićem.
Na početku mise framaši su u procesiji ušli u crkvu i pred oltar simbolički stavili svijeće u obliku Taua – znaka franjevačke mladeži.
Obećanja na godinu dana obnovili su framaši, te su primljeni i novi članovi. Nakon obreda primanja i obnove obećanja fra Domagoj je blagoslovio Taue koji su framaši ponijeli kao uspomenu na ovaj dan. Za prinos darova framaši su prinijeli žarulju i solnicu, hostije i vino, framašku majicu, tau, kip Sv. Ante i Bibliju. Geslo franjevačke mladeži bilo je: Ja sam svjetlo svijeta. (Iv 8,12).
Uz domaće framaše na misi i obredu primanja bili su i framaši iz Doca, Kraljeve Sutjeske, Livna, Nove Bile, Suhog Polja, Uskoplja i Viteza sa svojim duhovnim asistentima. Uz župljane i goste na misi su bili i učenici osmih razreda Prve osnovne škole Jaklić zajedno s prosvjetnim djelatnicima uz zahvalu Bogu za kraj osmogodišnjeg obrazovnog razdoblja.
Nakon mise slijedilo je veselo druženje framaša i njihovih gostiju.

Uz iskrene čestitke framašima želimo ustrajnost u njihovoj nakani da bolje upoznaju i nasljeduju primjer sv. Franje Asiškoga.

Fotografije

© 2016-2020 Župa Bugojno
Design by Marko