Obavijesti
iz Pogrebnog društva
Sv. Ante Padovanskog Bugojno

Uglavnom se odnosi na Bugojance koji povremeno (za glavne svetkovine i blagdane) i privremeno (na nekoliko dana ili tjedana) dolaze u svoju, našu, župu:
Sva groblja župe sv. Ante Padovanskog – Bugojno su uređena, zelena površina pokošena, nema dužih odlaganja otpada jer se kontejneri redovito odvoze i ispražnjavaju. Zalaganjem „Pogrebnog društva sv. Ante Padovanski – Bugojno“, groblja se redovito održavaju.
Zato molim sve vas koji živite vani, izvan naše župe, a pogotovo izvan granica Bosne i Hercegovine, da izmirite svoje obveze za održavanje naših grobalja.
Vrlo često, da ne kažem prečesto, događa se da ni nakon 5, 10 ili više godine od sahrane najdražih (roditelja, supružnika, djece, prijatelja) nitko se ne pojavi u Pogrebno društvo i izmiri obveze za održavanje ne samo grobalja i grobnog mjesta, već i prema župi.
S pravom, naši Bugojanci koji stalno živi ovdje u našoj župi, prigovaraju da oni gotovo sami uzdržavaju groblja, koje je ujedno i jedno od lica naše župne zajednice. Zar se ionako teško stanje rezidentnih Bugojanaca mora učiniti još težim i na njihov vrat nametnuti i ovaj problem kojega se da vrlo lako i jednostavno skinuti s dnevnog reda.
Molim vas da već ovih dana izmirite obveze za održavanje grobalja. Dostojanstveno mjesto počivanja naših najmilijih vidi se i po našem angažmanu da im grobovi budu uredni i dostojanstveni. Hvala.

© 2016-2020 Župa Bugojno
Design by Marko