OBAVIJEST IZ POGREBNOG DRUŠTVA

OVIM PUTEM MOLIMO SVE ONE KOJI DOVOZE POKOJNIKE IZVANA, DA PRIJE DOVOZA POKOJNIKA U NAŠU ŽUPU, PROČITAJU PRAVILNIK POGREBNOG DRUŠTVA KOJI SU DONIJELI UPRAVNI ODBOR I SKUPŠTINA, TE GA JEDINO ONI MOGU I MIJENJATI, KAKO SE NE BI STVARALE NEPOTREBNE POTEŠKOĆE U UREDU. PRAVILNIK JE JAVNO OBJAVLJEN NA ŽUPNOJ STRANICI I SVIMA DOSTUPAN.

BLAGAJNICA POGREBNOG DRUŠTVA, ILINKA ĐALTO POSTUPA PO NAVEDENOM PRAVILNIKU TE OD NJEGA NE MOŽE ODSTUPATI NI U JEDNOM SLUČAJU. AKO UNAPRIJED UVIDITE DA VAM POJEDINE STAVKE PRAVILNIKA NE ODGOVARAJU, MOLIMO OBITELJI DA RAZMISLE GDJE IM JE POGODNIJE UKOPATI POKOJNIKA.

SVI KOJI IMAJU GROBOVE TREBAJU DOPRINOSITI OPSTANKU POGREBNOG DRUŠTVA KAKO BI GROBLJA IDALJE BILA NAJUREĐENIJA U ŽUPANIJI, A VJEROJATNO I U CIJELOJ DRŽAVI.

 

UPLATE ZA PROŠIRENJE, NADOGRADNJU I INFRASTRUKTURU GROBLJA (Infrastrukturom u smislu ove uredbe smatraju se putevi, staze, stepenice, platoi, vodovodna mreža, kanalizaciona mreža, drenažna mreža, elektro instalacije, dekorativne fontane, ograde, parkovske klupe, korpe za smeće, razglasni uređaji, ukrasno grmlje, drveće i sezonsko cvijeće) ULAŽU SE ISKLJUČIVO ZA UREĐENJE GROBLJA.

OBVEZA OBITELJI POKOJNIH JE PLAĆATI ODRŽAVANJE GROBLJA PO CJENIKU PD ZA SVAKU GODINU, ALI ISTO TAKO ONI KOJI SU NEZADOVOLJNI STAVOVE MOGU IZNIJETI NA SKUPŠTINI POGREBNOG DRUŠTVA, ČIJI ĆE TERMIN SJEDNICE BITI JAVNO OBJAVLJEN. MOLIMO SVE ONE OBITELJI (ČIJI SU POKOJNICI UKOPANI PRIJE I NAKON OSNUTKA PD), A KOJI GODINAMA NISU IZMIRILI DUGOVANJA DA U UREDU PD IZMIRE NAVEDENO, KAKO SE NE BI SKUPLJALE VEČI IZNOSI, TE DOLAZILO DO NEJASNOĆA.

                                                                                                            Uprava Pogrebnog društva

© 2016-2020 Župa Bugojno
Design by Marko