U subotu, 20. svibnja 2017. godine 37 djevojaka i mladića primilo je u crkvi Sv. Ante Padovanskoga sakrament potvrde/krizme koji im je podijelio vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić. Nakon dočeka nadbiskupa Vinka pozdrave je izrekao župnik fra Zoran Tadić. Slijedio je susret nadbiskupa s krizmanicima.
Misno slavlje predvodio je kardinal Vinko uz koncelebraciju župnika fra Zorana Tadića i još  pet svećenika. Misna čitanja pročitali su krizmanici.
U svojoj homiliji kardinal Puljić prikazao je važnost sakramenta Krizme u životu jednoga vjernika. Kardinal Puljić je posebno apostrofirao današnje vrijeme i informacije, podgovaranja i obmane kojima smo bombardirani s ciljem da nas se zavede i odvede u krivi smjer. Svaki smjer koji nije Božji protiv Boga je. Kumovi i roditelji imaju prevažnu ulogu u životu mladih ljudi te trebaju biti istinski svjedoci i živi primjeri mladima napomenuo je kardinal Puljić.
Nakon propovijedi kardinal Puljić je podijelio sakrament potvrde mladićima i djevojkama koji su u pratnji svojih kumova pristupili pred oltar crkve sv. Ante.
Na kraju mise krizmanici su zahvalili kardinalu i u znak duboke zahvalnosti darovali mu lik Blažene Djevice Marije, djelo akademskog kipara Petra Dolića i oltarnik, ručni rad, djelo marljive majke naše župe kao gestu pažnje i dubokog poštovanja kojeg imamo prema kardinalu.
Pjevanje pod misom predvodio je župni zbor naše župe pod ravnanjem s. Mire Bliznac.
Nakon mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje. Slavlje je nastavljeno po obiteljima krizmanika.

Fotografije: Foto Boro

© 2016-2020 Župa Bugojno
Design by Marko