Na Svetoj misi koju je predvodio dekan mons. Marko Tomić koncelebriralo je 12 svećenika uz sudjelovanje 40 vijećnika

U subotu, 3. lipnja 2017. u župi Srca Marijina – Skopaljska Gračanica, svećenici, župni pastoralni i ekonomski vijećnici i vjeroučitelji sudjelovali su na VI. krugu sinodskog dekanatskog zasjedanja.
Susret je započeo u jutarnjim satima Svetim misnim slavljem kojim je predsjedao i propovijedao mons. Marko Tomić, dekan Bugojanskog dekanata i član Povjerenstva za pripravu Sinode Vrhbosanske nadbiskupije. Na Svetoj misi koncelebriralo je 12 svećenika uz sudjelovanje 40 vijećnika. Na završetku Misnoga slavlja, sve prisutne je pozdravio i izrazio dobrodošlicu župnik domaćin susreta, vlč. Tadija Ivoš.
Nakon Svete mise uslijedio je radni dio susreta u župnoj vjeronaučnoj dvorani koji je predvodio mons. Tomić. Nakon kratkog uvoda uslijedila su izvješća sa župa bugojanskog dekanata, koja su prezentirali vijećnici. U Vrhbosanskoj nadbiskupiji je ova godina posvećena laicima, tema susreta bila je „Put Vrhbosanske nadbiskupije s laicima“.
U svojim izvješćima vijećnici su se osvrnuli na 7. broj biltena Sinode Vrhbosanske nadbiskupije. Govora je bilo o aktivnostima laika u župi: ministranti, čitači, župni zborovi, izvanrednim djeliteljima Pričesti, karitativnim udrugama koje djeluju u župama te molitvenim skupinama.
Nakon izvještaja župnih vijećnika, mons. Tomić je govorio o nekim statističkim podacima i općenito o vjerskim pitanjima Vrhbosanske nadbiskupije.
Svi prisutni su imali priliku izreći svoje mišljenje i stavove vezano za dosadašnji rad Sinode u VII. sinodskoj anketi koju su ispunili.
Druženje je zatim nastavljeno na zajedničkom ručku koje je pripremio župnik vlč. Tadija te Ilija Ivoš sa svojim župljanima. (kta/i.i.)

Fotografije

© 2016-2020 Župa Bugojno
Design by Marko