Širom Bosne i Hercegovine vjernici katoličke vjeroispovijesti sutra obilježavaju jedan od najvećih blagdana – Božić. U crkvama širom Bosne i Hercegovine večeras će služenjem mise ponoćke biti dočekan jedan od najvećih katoličkih praznika Božić.
S posebnom radošću, Donjovakufljanka Milka Marjanović i ove je godine dočekuje Božić.
-Ja sam sretna kada Božić dolazi, posebno što znam da će doći moja djeca. Jelka bude okićena i spremna u kući i u crkvi, nekoliko dana prije Božića. Na sam dan blagdana, spremam naša bosanska jela bez kojih nijedan praznik ne može. Kuham pitu, sarmu, hurmašice. Ovdje sam rođena, odgojena i odrasla, drukčije ne znam nego kako se to radi u Bosni, kazala nam je sedamdesettrogodišnja Milka, koju najčešće možemo vidjeti kako uređuje dvorište crkve sv. Terezije u Donjem Vakufu.
Milka je naročito željela javno pohvaliti načelnika Husu Sušića i policijske službenike PS Donji Vakuf koji su, kako kaže, njeni plavi anđeli koji su joj uvijek rado izlazili u susret i pomagali u svemu što je trebalo.
„Najprije da pohvalim Husu Sušića, on je bio čovjek i kad je bio rat. Ostao je isti, dobar čovjek i dan danas, i baba Milka svima kaže, glasam i glasat ću da nam Huso bude načelnik dokle god se kandiduje, jer on je bio tu za mene kad god mi je nešto trebalo, kazala je Milka čestitajući načelniku Sušiću i Novu godinu, te dodala „Pored Huse, moram pohvaliti i policiju, to su moji plavi anđeli. Oni su meni dolazili kad mi je najgore bilo, kada sam imala probleme sa podstanarima. Hvala od srca cijeloj policijskoj stanici, nek su nam svi živi i zdravi, i nek ih sreća prati i u Novoj godini.“ /radiodonjivakuf.com.ba/

© 2016-2020 Župa Bugojno
Design by Marko